Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
R R E t V N M S P A S R H S

INKOMSTENBELASTING

Aangifte inkomstenbelasting Amsterdam

Bent u ondernemer en wilt u de aangifte inkomstenbelasting laten doen? Dat kan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid! Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het indienen van de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers en ZZP’ers uit de regio Amsterdam. Onze klanten hebben een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of besloten vennootschap (BV). Een ZZP’er moet voor ons wel een echte ondernemer zijn. Zo dient hij of zij meerdere klanten te hebben en ook op zoek te zijn naar nieuwe klanten.
Bij fiscaal partnerschap berekenen wij altijd de optimale aangifte voor u waardoor u zo weinig mogelijk belasting betaalt. Daarom kunt u de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers laten doen door Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.

Aangifte inkomstenbelasting laten doen

Voor de aangifte inkomstenbelasting is meestal gespecialiseerde kennis nodig. U kunt als ondernemer of ZZP’er daarom het beste uw aangifte inkomstenbelasting laten doen door een boekhouder. Het resultaat maar ook de balans van een ZZP’er, eenmanszaak en vof moet worden aangegeven. En een DGA (directeur-grootaandeelhouder van een BV) moet het loon en dividend van de BV aangeven. Uw persoonlijke situatie is ook van invloed op uw aangifte inkomstenbelasting: zoals fiscaal partnerschap, kinderen, eigen woning en vermogen. De aangifte inkomstenbelasting kan daarom complex worden.

ZZP’er, eenmanszaak en vof

Als u ZZP’er bent of een eenmanszaak of vof heeft, dan moet u het resultaat en de balans aangeven bij de aangifte inkomstenbelasting. Meestal heeft u ook recht op fiscale aftrekposten. Het bedrag waarover u belasting betaalt wordt hierdoor behoorlijk lager! Dit zijn bijvoorbeeld de MKB-winstvrijstelling, de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, de investeringsaftrek en de FOR (fiscale oudedagsreserve).
Onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting is de aangifte voor de Zvw (de bijdrage voor de zorgverzekeringswet). Deze premie moet u ook aan de Belastingdienst betalen (niet te verwarren met de premie die u aan uw zorgverzekeraar betaald). U ontvangt dus 2 aanslagen: één voor de Zvw en één voor de inkomstenbelasting.

DGA van een BV

Als u DGA (directeur-grootaandeelhouder van een BV) bent, dan moet u het loon en ontvangen dividend uit de BV aangeven bij de aangifte inkomstenbelasting: het loon in box 1 en het dividend in box 2. Als u vermogen aan de BV ter beschikking stelt, bijvoorbeeld een lening of een pand, dan vallen de opbrengsten daarvan (huur en rente) in box 1.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting

Een ondernemer of ZZP’er ontvangt meestal een voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet (Zvw) voor het lopende jaar. U moet dan maandelijks een bedrag betalen. Als u deze niet ontvangen heeft, is ons advies om toch een voorlopige aanslag aan te vragen. Zo voorkomt u dat u later veel belasting moet betalen! Deze voorlopige aanslagen kunnen wij ook voor u aanvragen. Zoekt u dus naar aangifte inkomstenbelasting ondernemer Amsterdam? Vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.