Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Rode brug Amsterdam	oost pythonbrug belastingaangifte salarisadministratie Huis Amsterdam	oud-west gedicht jaarrrekening belastingadvies Schipholbord Amsterdam Schiphol administratie omzetbelasting zzp Rijksmuseum Amsterdam Rijksmuseum kunst boekhouder inkomstenbelasting Reclamezuil Amsterdam Reclame schinkel administratiekantoor belastingadviseur Eye Amsterdam noord	filmmuseum boekhouder omzetbelasting terras Amsterdam Westerpark zzp administratie horeca Vondelpark Amsterdam Vondelpark administratiekantoor belastingaangifte salarisadministratie Nijntje Amsterdam Museumplein jaarrekening zzp belastingaangifte Molen Amsterdam	oost brouwerij omzetbelasting loonheffing Station Amsterdam Centraal Station boekhouder belastingaangifte inkomstenbelasting Poort hallen Amsterdam Oud-West foodhallen administratiekantoor belastingadvies Arenaboulevard Amsterdam zuidoost ajax boekhouder zzp Schouwburg Amsterdam centrum leidseplein administratiekantoor belastingadviseur

OMZETBELASTING

Aangifte omzetbelasting Amsterdam

Bent u ondernemer of zzp’er en wilt u de aangifte omzetbelasting laten doen? Dat kan bij Administratiekantoor Landzaat! Wij werken namelijk speciaal voor ondernemers en zzp’ers uit de regio Amsterdam.
Uw product of dienst bepaalt meestal of u aangifte omzetbelasting (BTW) moet doen. Alleen als u vrijgesteld bent van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld vrijstellingen. De meeste ondernemers uit de regio Amsterdam moeten echter wel aangifte omzetbelasting doen. De in rekening gebrachte BTW aan uw klanten moet dan worden afdragen aan de Belastingdienst. En de BTW die u betaald heeft over zakelijke kosten, wordt hierop in mindering gebracht. Verder bepaalt de hoogte van de af te dragen BTW de frequentie van aangifte. Dit kan per maand, kwartaal of jaar zijn.

Aangifte omzetbelasting laten doen

De aangifte omzetbelasting kan soms lastig zijn. Er zijn bijvoorbeeld speciale regels als u producten of diensten verkoopt aan het buitenland of als u deze juist inkoopt uit het buitenland. En wanneer mag u gebruik maken van de KOR, de kortingsregeling voor de omzetbelasting? Uw aangifte omzetbelasting laten doen door een administratiekantoor is daarom een logische keuze. U krijgt van ons bericht als u aangifte omzetbelasting moet doen en wij ontvangen dan graag uw administratie: inkoop- en verkoopfacturen, bonnen, bankafschriften, etc.

Tarieven omzetbelasting

Het meest voorkomende tarief voor de omzetbelasting is 21%. Uw product of dienst valt onder dit tarief indien het niet is vrijgesteld van BTW of als het niet onder het 6% BTW-tarief valt. Als u aan ondernemers in het buitenland factureert, dan gelden er andere regels.
In de zorg en in het onderwijs zijn veel vrijstellingen voor de BTW. De meeste diensten van journalisten, componisten, schrijvers en cartoonisten zijn ook vrijgesteld van BTW. Zij hoeven dan geen BTW aan hun klanten in rekening te brengen, maar kunnen ook geen BTW op zakelijke kosten terugvorderen.

Het verlaagde BTW-tarief van 6% geldt bijvoorbeeld voor:
- kappers, schoenmakers, fietsenmakers, kleermakers;
- logies en werkzaamheden aan woningen;
- kunst, verzamelvoorwerpen, antiek, boeken en tijdschriften;
- cultuur, recreatie, sport, uitvoerende kunstenaars;
- voedingsmiddelen;
- personenvervoer.

Kleine ondernemersregeling

Voor zzp’ers (zelfstandige zonder personeel) en ondernemers met een eenmanszaak of vof (vennootschap onder firma) is er een speciale regeling voor de omzetbelasting: de kleine ondernemersregeling. Als u minder dan € 1.883 BTW per jaar moet betalen, dan heeft u recht op een vermindering. Dit komt o.a. voor als u een lage omzet heeft, of als uw omzet met 6% BTW belast is, terwijl u wel veel kosten heeft met 21% BTW. Als u in één jaar veel investeert, kunt u ook onder de KOR vallen. Om te bepalen of u voor deze regeling in aanmerking komt, kunt u de aangifte omzetbelasting laten doen door Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.