Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
V N M S P A S R H S R R E t

AANGIFTE OMZETBELASTING

Aangifte omzetbelasting Amsterdam

Bent u ondernemer of ZZP’er en wilt u de aangifte omzetbelasting laten doen? Dat kan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid! Wij werken namelijk speciaal voor ondernemers en ZZP’ers. Een ZZP’er moet voor ons wel een echte ondernemer zijn. Zo dient een ZZP’er bijvoorbeeld meerdere klanten te hebben en ook op zoek te zijn naar nieuwe klanten.
Uw product of dienst bepaalt of u aangifte omzetbelasting (BTW) moet doen. Alleen als deze vrijgesteld zijn van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen.
De meeste ondernemers moeten aangifte omzetbelasting doen. De BTW die u aan uw klanten in rekening brengt, moet dan worden afdragen aan de Belastingdienst. De BTW die u betaald heeft over zakelijke kosten, wordt hierop in mindering gebracht. De aangifte omzetbelasting is meestal per kwartaal.

Aangifte omzetbelasting laten doen

De aangifte omzetbelasting kan soms lastig zijn. Er zijn bijvoorbeeld speciale regels als u producten of diensten verkoopt aan het buitenland of als u deze juist inkoopt uit het buitenland. En wanneer mag u gebruik maken van de KOR, de kortingsregeling voor de omzetbelasting? Uw aangifte omzetbelasting laten doen door een boekhouder is daarom een logische keuze. U krijgt van ons bericht als u aangifte omzetbelasting moet doen en wij ontvangen dan graag uw zakelijke administratie: inkoop- en verkoopfacturen, bonnen, bankafschriften. Wilt u dus uw aangifte omzetbelasting laten doen? Vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.

Tarieven omzetbelasting

Het meest voorkomende tarief voor de omzetbelasting is 21%. Uw product of dienst valt onder dit tarief indien het niet is vrijgesteld van BTW of als het niet onder het 9% BTW-tarief valt. Als u aan bedrijven of ondernemers in het buitenland factureert, dan gelden er andere regels.
In de zorg en in het onderwijs zijn veel vrijstellingen voor de BTW. Veel diensten van journalisten, componisten, schrijvers en cartoonisten zijn ook vrijgesteld. Zij hoeven geen BTW aan hun klanten in rekening te brengen, maar kunnen ook geen BTW op zakelijke kosten terugvorderen.

Het verlaagde BTW-tarief van 9% geldt bijvoorbeeld voor:
- kappers, schoenmakers, fietsenmakers, kleermakers;
- logies en werkzaamheden aan woningen;
- kunst, verzamelvoorwerpen, antiek, boeken en tijdschriften;
- cultuur, recreatie, sport, uitvoerende kunstenaars;
- voedingsmiddelen;
- personenvervoer.

Kleine ondernemersregeling

U kunt kiezen om aan de kleine ondernemersregeling deel te nemen als uw omzet niet meer dan € 20.000 per jaar bedraagt. Ook BV’s kunnen aan deze regeling deelnemen. Als u voor de regeling kiest, dan berekent u geen BTW meer aan uw klanten en de BTW op zakelijke kosten is niet meer aftrekbaar. De keuze staat (onder voorwaarden) wel voor 3 jaar vast. U hoeft dan geen aangifte omzetbelasting meer te doen.