Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Vondelpark Amsterdam Vondelpark administratiekantoor belastingaangifte salarisadministratie Nijntje Amsterdam Museumplein jaarrekening zzp belastingaangifte Molen Amsterdam	oost brouwerij omzetbelasting loonheffing Station Amsterdam Centraal Station boekhouder belastingaangifte inkomstenbelasting Poort hallen Amsterdam Oud-West foodhallen administratiekantoor belastingadvies Arenaboulevard Amsterdam zuidoost ajax boekhouder zzp Schouwburg Amsterdam centrum leidseplein administratiekantoor belastingadviseur Rode brug Amsterdam	oost pythonbrug belastingaangifte salarisadministratie Huis Amsterdam	oud-west gedicht jaarrrekening belastingadvies Schipholbord Amsterdam Schiphol administratie omzetbelasting zzp Rijksmuseum Amsterdam Rijksmuseum kunst boekhouder inkomstenbelasting Reclamezuil Amsterdam Reclame schinkel administratiekantoor belastingadviseur Eye Amsterdam noord	filmmuseum boekhouder omzetbelasting terras Amsterdam Westerpark zzp administratie horeca

AANGIFTE OMZETBELASTING

Aangifte omzetbelasting Amsterdam

Bent u ondernemer of ZZP’er en wilt u de aangifte omzetbelasting laten doen? Dat kan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam Oud-West! Wij werken namelijk speciaal voor ondernemers en ZZP’ers.
Uw product of dienst bepaalt of u aangifte omzetbelasting (BTW) moet doen. Alleen als deze vrijgesteld zijn van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen. Maar ook andere diensten zijn vrijgesteld.
De meeste ondernemers en ZZP’ers uit Amsterdam moeten echter wel aangifte omzetbelasting doen. De BTW die u aan uw klanten in rekening brengt, moet dan worden afdragen aan de Belastingdienst. En de BTW die u betaald heeft over zakelijke kosten, wordt hierop in mindering gebracht. De hoogte van de af te dragen BTW bepaalt de frequentie van aangifte. Dit kan per maand, kwartaal of jaar zijn.

Aangifte omzetbelasting laten doen

De aangifte omzetbelasting kan soms lastig zijn. Er zijn bijvoorbeeld speciale regels als u producten of diensten verkoopt aan het buitenland of als u deze juist inkoopt uit het buitenland. En wanneer mag u gebruik maken van de KOR, de kortingsregeling voor de omzetbelasting? Uw aangifte omzetbelasting laten doen door een boekhouder is daarom een logische keuze. U krijgt van ons bericht als u aangifte omzetbelasting moet doen en wij ontvangen dan graag uw zakelijke administratie: inkoop- en verkoopfacturen, bonnen, bankafschriften. Wilt u dus uw aangifte omzetbelasting laten doen? Vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam Oud-West.

Tarieven omzetbelasting

Het meest voorkomende tarief voor de omzetbelasting is 21%. Uw product of dienst valt onder dit tarief indien het niet is vrijgesteld van BTW of als het niet onder het 9% BTW-tarief valt. Als u aan bedrijven of ondernemers in het buitenland factureert, dan gelden er andere regels.
In de zorg en in het onderwijs zijn veel vrijstellingen voor de BTW. Veel diensten van journalisten, componisten, schrijvers en cartoonisten zijn ook vrijgesteld. Zij hoeven geen BTW aan hun klanten in rekening te brengen, maar kunnen ook geen BTW op zakelijke kosten terugvorderen.

Het verlaagde BTW-tarief van 9% geldt bijvoorbeeld voor:
- kappers, schoenmakers, fietsenmakers, kleermakers;
- logies en werkzaamheden aan woningen;
- kunst, verzamelvoorwerpen, antiek, boeken en tijdschriften;
- cultuur, recreatie, sport, uitvoerende kunstenaars;
- voedingsmiddelen;
- personenvervoer.

Kleine ondernemersregeling t/m 2019

Voor ZZP’ers en ondernemers met een eenmanszaak of vof is er een speciale regeling voor de omzetbelasting: de kleine ondernemersregeling. Als u minder dan € 1.883 BTW per jaar moet betalen, dan heeft u recht op een vermindering. Deze regeling geldt t/m het jaar 2019. Dit komt o.a. voor als u een lage omzet heeft, of als uw omzet met 9% BTW belast is, terwijl u wel veel kosten heeft met 21% BTW. Als u in één jaar veel investeert, kunt u ook onder de KOR vallen. Om te bepalen of u voor deze regeling in aanmerking komt, kunt u de aangifte omzetbelasting laten doen door Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.

Kleine ondernemersregeling vanaf 2020

De kleine ondernemersregeling verandert vanaf 1 januari 2020. De regeling wordt omgezet in een keuze voor vrijstelling voor de omzetbelasting. U kunt aan de regeling deelnemen als uw omzet niet meer dan € 20.000 per jaar bedraagt. Ook BV’s kunnen aan de deze regeling deelnemen. Als u voor vrijstelling kiest, dan berekent u geen BTW meer aan uw klanten en de BTW op zakelijke kosten is niet meer aftrekbaar. De keuze staat wel voor 3 jaar vast. U hoeft dan geen aangifte omzetbelasting meer te doen.