Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
t V N M S P A S R H S R R E

BV

Belastingaangifte BV Amsterdam

Zoekt u een boekhouder voor de belastingaangifte van uw BV? Dat kan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid!
Een BV (besloten vennootschap) moet diverse soorten belastingaangifte indienen. Daarnaast moet er ook voor de BV een jaarrekening opgesteld worden. Deze wordt gebruikt voor de aangifte vennootschapsbelasting. Een BV moet meestal aangifte omzetbelasting en aangifte loonheffing doen.  En als de BV dividend uitkeert, dan moet aangifte dividendbelasting gedaan worden.

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Het soort product of dienst van de BV bepaalt of aangifte omzetbelasting gedaan moet worden en welke BTW-tarieven toegepast moeten worden. Als de producten of diensten vrijgesteld zijn van omzetbelasting, hoeft de BV geen aangifte te doen. In het onderwijs en in de zorg zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen. De meeste BV’s moeten wel aangifte omzetbelasting doen. De aangifte omzetbelasting gaat meestal per kwartaal.

Aangifte loonheffing

Als DGA (directeur-grootaandeelhouder van een BV) neemt u meestal loon op uit de BV. De gebruikelijk loonregeling bepaalt mede de hoogte van dit loon. Het gebruikelijk loon is een soort verplicht loon wat een DGA minimaal moet opnemen (er zijn echter uitzonderingen op deze regeling). De aangifte loonheffing gaat per maand. Ook uw salarisadministratie kunt u uitbesteden aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.

Aangifte vennootschapsbelasting

Over de winst van een BV moet vennootschapsbelasting betaald worden. De aangifte vennootschapsbelasting moet jaarlijks worden ingediend. Bij deze belastingaangifte letten wij bijvoorbeeld op verliesverrekening en op de deelnemingsvrijstelling (als de BV een deelneming heeft in een andere BV).

Aangifte inkomstenbelasting

Als DGA van een BV moet u meestal aangifte inkomstenbelasting doen. Hierbij dient u het loon en eventueel ontvangen dividend van de BV aan te geven. Het loon moet u in  box 1 aangeven en het dividend in box 2. De ingehouden dividendbelasting kan hierbij wel worden verrekend. Indien u vermogen aan de BV ter beschikking heeft gesteld, zoals een lening of een pand, dan vallen de opbrengsten daarvan in box 1.
Uw persoonlijke situatie heeft ook invloed op de aangifte, zoals: fiscaal partnerschap, kinderen, eigen woning, vermogen. Deze belastingaangifte kan hierdoor ingewikkeld worden. Als u een fiscaal partner heeft, dan berekenen wij de optimale belastingaangifte voor u waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt! Bent u dus op zoek naar Belastingaangifte BV Amsterdam, vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.