Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
R R E t V N M S P A S R H S

BELASTINGADVIES

Belastingadviseur Amsterdam

Bent u ondernemer of ZZP’er en bent u op zoek naar een belastingadviseur in Amsterdam? Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid geeft al meer dan 20 jaar belastingadvies aan ondernemers en ZZP’ers. Onze klanten hebben een eenmanszaak, vof (vennootschap onder firma) of BV (besloten vennootschap). Ze komen uit verschillende branches zodat wij veel ervaring hebben met diverse fiscale vraagstukken.

Belastingadvies Amsterdam

Wij krijgen de meest uiteenlopende vragen van ondernemers en ZZP’ers. Deze vragen zijn meestal fiscaal van aard, maar het kunnen ook andere vragen zijn die bij ondernemers regelmatig voorkomen (op welke kosten kan ik besparen?).
De fiscale vragen hebben meestal betrekking op de omzetbelasting en de inkomstenbelasting (welke aftrekposten zijn er mogelijk?). Of kan ik het beste een BV of een eenmanszaak starten?

Omzetbelasting

Misschien zoekt u een belastingadviseur voor vragen inzake de BTW en omzetbelasting. Het zaken doen met het buitenland geeft bijvoorbeeld veel vragen. Zo kunnen wij de aangifte ICP voor u doen (intracommunautaire prestaties) als u binnen de EU omzet heeft. U kunt ook te maken krijgen met de verleggingsregeling als u diensten of producten uit het buitenland inkoopt. Of u heeft een vraag over de kortingsregeling (de KOR) voor de omzetbelasting. Hiervoor kunt u tevens terecht bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.

Inkomstenbelasting

De fiscale regels voor de inkomstenbelasting veranderen elk jaar. Het is logisch dat u daarom regelmatig een belastingadviseur raadpleegt. Daarbij kan het niet alleen om zakelijke vraagstukken gaan (krijg ik een bijtelling voor mijn auto van de zaak?), maar ook om vragen over uw privésituatie (wanneer ben ik verplicht fiscaal partner?).
Opvallend is het aantal vragen dat wij krijgen over het tegelijk werken in loondienst en het werken als ondernemer. Let dan op dat u pas voor een aantal fiscale aftrekposten in aanmerking komt als u minimaal 1225 uur voor uw onderneming werkt. Start daarom niet aan het einde van het jaar een onderneming. Zoekt u dus naar belastingadviseur Amsterdam? Neem dan voor belastingadvies contact op met Administratiekantoor Landzaat uit Amsterdam-Zuid.

Voorbeelden van vragen

Als ondernemer uit de regio Amsterdam kunt u fiscale vragen hebben en bent u misschien op zoek naar een belastingadviseur Amsterdam. De fiscale regels veranderen ook regelmatig. Wellicht herkent u de volgende vragen:

Wanneer ben ik voor de belastingdienst ondernemer?
Wanneer heb ik recht op de zelfstandigenaftrek en startersaftrek?
Wanneer kan ik het beste mijn bedrijf starten?
Welk loon moet ik als DGA van mijn BV aanhouden?
Mag ik een deel van mijn woning als bedrijfskosten opvoeren?
Welke kosten mag ik van mijn privéauto opvoeren?
Wat moet ik doen als ik personeel in dienst neem?