Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Poort hallen Amsterdam Oud-West foodhallen administratiekantoor belastingadvies Arenaboulevard Amsterdam zuidoost ajax boekhouder zzp Schouwburg Amsterdam centrum leidseplein administratiekantoor belastingadviseur Rode brug Amsterdam	oost pythonbrug belastingaangifte salarisadministratie Huis Amsterdam	oud-west gedicht jaarrrekening belastingadvies Schipholbord Amsterdam Schiphol administratie omzetbelasting zzp Rijksmuseum Amsterdam Rijksmuseum kunst boekhouder inkomstenbelasting Reclamezuil Amsterdam Reclame schinkel administratiekantoor belastingadviseur Eye Amsterdam noord	filmmuseum boekhouder omzetbelasting terras Amsterdam Westerpark zzp administratie horeca Vondelpark Amsterdam Vondelpark administratiekantoor belastingaangifte salarisadministratie Nijntje Amsterdam Museumplein jaarrekening zzp belastingaangifte Molen Amsterdam	oost brouwerij omzetbelasting loonheffing Station Amsterdam Centraal Station boekhouder belastingaangifte inkomstenbelasting

DIENSTEN

Jaarrekening en belastingaangifte

Onze belangrijkste diensten zijn het verwerken van de administratie, het indienen van belastingaangiften, het geven van belastingadvies en het opstellen van de jaarrekening voor ondernemers en zzp’ers uit de regio Amsterdam. Zij hebben een eenmanszaak, vof (vennootschap onder firma) of BV (besloten vennootschap).
In de jaarrekening staat diverse financiële informatie, zoals de winst (of verlies) en de bezittingen en schulden van uw bedrijf. Op basis van de informatie uit de jaarrekening kunt u desgewenst maatregelen nemen om uw bedrijf bij te sturen.
Als ondernemer moet u verschillende soorten belastingaangifte doen. Uw diensten en producten en uw ondernemingsvorm bepalen welke belastingaangifte u precies moet doen.

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Uw soort product of dienst bepaalt of u aangifte omzetbelasting moet gaan doen. Als u echter vrijgesteld bent van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen.
De meeste ondernemers moeten echter wel aangifte omzetbelasting doen. De hoogte van de af te dragen omzetbelasting bepaalt de frequentie van aangifte. Hoe hoger het bedrag, hoe frequenter u aangifte moet doen (per jaar, kwartaal of maand). U kunt de aangifte omzetbelasting uiteraard uitbesteden aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam! Dan letten wij uiteraard ook voor u op de kortingsregeling voor de BTW.

Aangifte inkomstenbelasting

Als ondernemer moet u elk jaar aangifte inkomstenbelasting doen. Dit geldt voor elke zzp’er, eenmanszaak, vof en DGA (directeur-grootaandeelhouder van een BV). Daarbij moeten een zzp’er, eenmanszaak en vof de winst aangeven en een DGA het loon en dividend dat hij van zijn BV ontvangen heeft.
Een zzp’er, eenmanszaak en vof hebben meestal recht op diverse fiscale aftrekposten, bijvoorbeeld: de zelfstandigenaftrek, de startersafrek, de MKB-winstvrijstelling en de FOR (de fiscale oudedagsreserve). Het bedrag waarover u belasting moet betalen kan hierdoor flink lager worden!
Uw persoonlijke situatie heeft ook invloed op de aangifte zoals: fiscaal partnerschap, kinderen, hypotheekrente, giften en vermogen. De aangifte inkomstenbelasting kan hierdoor complex zijn. U kunt dit dan uiteraard uitbesteden aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.

Aangifte loonheffing

Als u personeel in dienst heeft, moet u een salarisadministratie bijhouden en aangifte loonheffing doen. Dit geldt zowel voor een eenmanszaak, vof als BV. Een zzp’er hoeft dit niet te doen. Ook moet een DGA van een BV meestal maandelijks loon uit de BV opnemen. De aangifte loonheffing gaat per maand. U kunt deze belastingaangifte en de salarisadministratie helemaal aan ons uitbesteden. Wel zo gemakkelijk!

Aangifte vennootschapsbelasting en dividendbelasting

Alleen een besloten vennootschap moet deze belastingaangifte doen. Bij de aangifte vennootschapsbelasting moet het resultaat van de BV worden aangegeven. En als de BV dividend heeft uitgekeerd, dan moet er aangifte dividendbelasting worden gedaan.