Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Rode brug Amsterdam	oost pythonbrug belastingaangifte salarisadministratie Huis Amsterdam	oud-west gedicht jaarrrekening belastingadvies Schipholbord Amsterdam Schiphol administratie omzetbelasting zzp Rijksmuseum Amsterdam Rijksmuseum kunst boekhouder inkomstenbelasting Reclamezuil Amsterdam Reclame schinkel administratiekantoor belastingadviseur Eye Amsterdam noord	filmmuseum boekhouder omzetbelasting terras Amsterdam Westerpark zzp administratie horeca Vondelpark Amsterdam Vondelpark administratiekantoor belastingaangifte salarisadministratie Nijntje Amsterdam Museumplein jaarrekening zzp belastingaangifte Molen Amsterdam	oost brouwerij omzetbelasting loonheffing Station Amsterdam Centraal Station boekhouder belastingaangifte inkomstenbelasting Poort hallen Amsterdam Oud-West foodhallen administratiekantoor belastingadvies Arenaboulevard Amsterdam zuidoost ajax boekhouder zzp Schouwburg Amsterdam centrum leidseplein administratiekantoor belastingadviseur

ZZP

ZZP Boekhouder

Bent u zzp’er (zelfstandige zonder personeel) en wilt u de administratie van uw bedrijf uitbesteden aan een boekhouder? Administratiekantoor Landzaat uit Amsterdam heeft meer dan 15 jaar ervaring met de administratie van zzp’ers. U kunt uw administratie dus gerust aan ons uitbesteden!
Onze diensten voor zzp’ers zijn o.a. het indienen van de aangifte omzetbelasting en de aangifte inkomstenbelasting. Ook stellen wij voor u de winst- en verliesrekening en de balans op (een hele jaarrekening is niet verplicht voor een zzp’er).

ZZP Administratie

Als zzp’er zoekt u misschien een boekhouder omdat u niet graag zelf uw administratie wilt of kunt doen. U kunt uw tijd en energie uiteraard beter besteden aan de dagelijkse uitoefening van uw beroep. Ook is gespecialiseerde kennis nodig voor het indienen van een belastingaangifte en het opstellen van een winst- en verliesrekening. U kunt dan uw zzp-administratie uitbesteden aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.

ZZP Voordelen

In vergelijking met het werken in dienstverband heeft u als zzp’er een paar voordelen. U heeft meer vrijheid en u kiest bijvoorbeeld zelf uw producten, diensten, werktijden, prijzen en klanten. U heeft ook recht op een aantal fiscale aftrekposten, waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt. Als u meer dan 1225 uur per jaar voor uzelf werkt, dan heeft u recht op de zelfstandigenaftrek. Maar let op: start uw activiteiten niet aan het einde van een jaar, want dan haalt u deze 1225 uur niet!
Ook heeft u recht op 3 jaar startersaftrek als u aan deze eis van 1225 uur voldoet. En u heeft altijd recht op de MKB-winstvrijstelling. Veel aftrekposten dus voor een zzp’er! Samenvattend heeft een zzp’er dus veel vrijheid en betaalt minder belasting dan een werknemer in loondienst.

ZZP Nadelen

U heeft als zzp’er niet altijd regelmatige inkomsten zoals een werknemer in loondienst. Naast de normale uitoefening van uw beroep moet u ook een aantal zaken zelf regelen. U bouwt bijvoorbeeld niet vanzelf pensioen op en als u arbeidsongeschikt of ziek bent, heeft u geen inkomen. Hiervoor kunt u zich apart verzekeren, maar daar zijn wel hoge kosten aan verbonden.
Om de aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek te mogen toepassen, moet u kunnen aantonen dat u een ondernemer bent. Hiervoor moet u deelnemen aan het economisch verkeer en er moet voor u sprake zijn van een bron van inkomen. De volgende punten zijn een indicatie dat u een ondernemer bent: u heeft meerdere klanten, u houdt een administratie bij, u loopt ondernemersrisico wanneer uw klanten niet betalen, u maakt reclame en u investeert regelmatig.
Een ander nadeel is dat u voldoende geld opzij moet zetten om de omzetbelasting en inkomstenbelasting te kunnen betalen. Dit kan in de praktijk lastig zijn. Een oplossing hiervoor is een voorlopige aanslag inkomstenbelasting aan te vragen. U moet ook een zzp-administratie bijhouden en jaarlijks een balans en een winst- en verliesrekening opstellen. Dit kunt u echter allemaal aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam uitbesteden!

ZZP Diensten

Als zzp-boekhouder nemen wij uw zzp-administratie helemaal uit handen. Wij dienen voor u de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting in. En wij maken een balans en winst- en verliesrekening voor u. Wij hanteren tevens gunstige ZZP boekhouder tarieven.
Een zzp’er heeft meestal ook wisselende jaarinkomsten. Wij kijken daarom altijd naar middeling van inkomstenbelasting waardoor u misschien geld terug kunt krijgen. Ook kunt u het ene jaar wel recht hebben op een toeslag en het andere jaar weer niet. En heeft u een fiscaal partner? Dan berekenen wij de optimale belastingaangifte voor u waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt!