Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
S R H S R R E t V N M S P A

ZZP

Boekhouder ZZP Amsterdam

Bent u ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) en wilt u de administratie uitbesteden aan een boekhouder of administratiekantoor in Amsterdam? Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam Oud-West heeft meer dan 15 jaar ervaring met de administratie van ZZP’ers. U kunt dus gerust uw ZZP-administratie aan ons uitbesteden!
Onze diensten voor ZZP’ers zijn o.a. het samenstellen en indienen van de aangifte omzetbelasting en aangifte inkomstenbelasting. Ook stellen wij de winst- en verliesrekening en de balans op (een hele jaarrekening is niet verplicht voor een ZZP’er). Resultaat en balans moeten namelijk worden ingevuld bij de aangifte inkomstenbelasting. Als u een hypotheek of lening wilt afsluiten, dan is een jaarrekening wel noodzakelijk.

Administratie ZZP Amsterdam

Als ZZP’er zoekt u misschien een boekhouder in Amsterdam omdat u niet graag zelf uw administratie wilt of kunt doen. U kunt uw tijd en energie uiteraard beter besteden aan de dagelijkse uitoefening van uw beroep. Ook is kennis nodig voor het opstellen van een belastingaangifte. U kunt dan beter uw ZZP-administratie uitbesteden aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.

ZZP Voordelen

In vergelijking met het werken in dienstverband heeft u als ZZP’er een paar voordelen. U heeft meer vrijheid en u kiest bijvoorbeeld zelf uw producten, diensten, werktijden, prijzen en klanten. U heeft ook recht op een aantal fiscale aftrekposten, waardoor u minder belasting hoeft te betalen. Als u meer dan 1225 uur per jaar voor uzelf werkt, dan heeft u namelijk recht op de zelfstandigenaftrek. Maar let op: start uw activiteiten niet aan het einde van een jaar, want dan haalt u deze 1225 uur niet!
Ook heeft u recht op 3 jaar startersaftrek als u aan deze eis van 1225 uur voldoet. En u heeft altijd recht op de MKB-winstvrijstelling. Een ZZP’er heeft dus veel fiscale aftrekposten.

ZZP Nadelen

U heeft als ZZP’er niet altijd regelmatige inkomsten zoals een werknemer in loondienst. Naast de normale uitoefening van uw beroep moet u ook een aantal zaken zelf regelen. U bouwt bijvoorbeeld niet vanzelf pensioen op en als u arbeidsongeschikt of ziek bent, heeft u geen inkomen. U kunt zich hiervoor apart verzekeren, maar daar zijn wel kosten aan verbonden.
Om de aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek te mogen toepassen, moet u kunnen aantonen dat u een ondernemer bent. Hiervoor moet u deelnemen aan het economisch verkeer en er moet voor u sprake zijn van een bron van inkomen. De volgende punten zijn een indicatie dat u een ondernemer bent: u heeft meerdere klanten, u houdt een administratie bij, u loopt ondernemersrisico wanneer uw klanten niet betalen, u maakt reclame en u investeert regelmatig.
U moet tevens voldoende geld reserveren om de omzetbelasting en de inkomstenbelasting te betalen. Dit kan in de praktijk lastig zijn. Hiervoor kunt u wel voorlopige aanslag inkomstenbelasting aanvragen (maar voor de omzetbelasting kan dit niet). U moet ook een ZZP-administratie bijhouden en jaarlijks een balans en een winst- en verliesrekening (laten) opstellen. Dit kunt u allemaal aan Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid uitbesteden, de boekhouder ZZP Amsterdam.

ZZP Diensten

Als boekhouder ZZP Amsterdam kunnen wij uw hele ZZP-administratie verzorgen, zoals de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting. En wij kunnen de balans en winst- en verliesrekening voor u maken. Hiervoor hanteren wij gunstige ZZP boekhouder tarieven.
Een ZZP’er kan wisselende jaarinkomsten hebben. Wij kijken daarom altijd naar middeling van inkomstenbelasting waardoor u misschien geld terug kunt krijgen. En heeft u wellicht een fiscaal partner? Dan berekenen wij de optimale belastingaangifte voor u waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt!
Zoekt u dus een Boekhouder ZZP Amsterdam? Vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.